Welkom bij

Wereldwinkel Berkel en Rodenrijs

Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Hoofdmaaltijd voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

Ingredienten

  • 6 el olijfolie
  • 1-2 teentjes knoflook. geperst
  • 450 g kipfilet
  • zout
  • 1 rode puntpaprika, in stukjes
  • 2-3 bosui, in stukjes van ca 2 cm
  • 600 g Oosterse wokgroente
    (champignons, peultjes, paksoi)
  • satéprikkers
  • 2 t1 Sambal Badjak (Fair Trade Original)
  • 3 el Ketjap Manis (Fair Trade Original)
  • 1 flesje Woksaus Zoetzuur (Fair Trade Original)
  • 1 pak Noedels (Fair Trade Original)

Bereiding

Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal, knoflook en ketjap. Snijd de kipfilets in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade. Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan. Voeg de stukjes paprika en bosui bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui. Maak minimaal 12 satéprikkers. Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar. Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee. Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels.